CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin  İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı  yürüyüşe katılanlara saldırı planladıkları iddiasıyla Kayseri ve Kocaeli'de  düzenlenen operasyonda 6 DEAŞ mensubu yakalandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kayseri Emniyet Müdürlüğü  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte bulunan bir DEAŞ üyesinin,  Suriye'den aldığı talimatla Kayseri'den minibüs kiralayarak CHP yürüyüşünün devam  ettiği Kocaeli'ye gitmek istediğini belirledi.Ekipler tarafından zanlı takibe alındı. Minibüsü yürüyüşteki  kalabalığın üzerine sürerek saldırı yapmayı planladığı değerlendirilen zanlı,  Kocaeli'de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Oğuzhan K.'nın minibüsü dün saat 20.30'da İstasyon caddesindeki bir otomobil kiralama firmasından bir haftalığına 2 bin 500 liraya kiraladığı saptandı. Şirket yetkilisi Birol Aydın, "Kendisinin bir inşaat firmasında şoförü olduğu söyleyen Oğuzhan K. saat 20.30 sıralarında gelerek,ağabeyinin yurt dışından geleceğini onu ve çocuklarını karşılamak için bir minibüse ihtiyacı olduğunu söyledi ve bir haftalığına minibüsümüzü kiraladı. Oldukça sakindi. Bugün öğle saatlerinde polisler gelerek, kendisinin minibüsü bana kiralarken verdikleri sürücü belgesi ve nüfus cüzdanı suretini istediler. Benim de ifademi aldılar. Aracımızın böyle bir olayda kullanılacak olması bizi üzdü'' dedi

1' KADIN 6 GÖZALTI

Kayseri'nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Oğuzhan K.'nın bir inşaat şirketinde beton kamyonu şoförü olduğu belirlendi. Oğuzhan K. ile birlikte büyük eylem hazırlığı içinde bulundukları ve DEAŞ militanı oldukları ileri sürülen Emre E. ve Ali M. ile 1'i kadın kişi daha Kayseri'de gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 6'ya çıktı.

Emniyet kaynakları Oğuzhan Korkmaz'ın, DEAŞ'ın uyuyan hücrelerinden birinde  olduğu ve Suriye'den gelen emir üzerine bu eylemi gerçekleştirmek istediği, Emre E. ve Ali M.'nin ülke genelinde ses getirecek eylemler yapmaya hazırlandığını belirtti.
 

Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Kayseri'den araç kiralayan bir kişinin yürüyüşe katılanlara saldırı planladığı  bilgisi üzerine başlatılan operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Minibüs içerisinde AK Parti bayrağı bulunduğunu belirten Kamçı,  "Provokasyon amaçlı bir eylem hazırlığında oldukları belirlenen zanlılara yönelik  operasyon düzenlendi. Minibüsü kalabalığın üstüne sürerek saldırı yapmak istediği  belirlenen zanlı, ekiplerimizin takibi sonucu yakalandı. İrtibatlı olduğu kişiler  de gözaltına alındı. Başarılı bir çalışmayla, provokatif eylem gerçekleşmeden  önlenmiş oldu." diye konuştu.