Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - BODRUM'dan ailesiyle Yunanistan'a geçmeye çalışırken, bindikleri botun batması sonucu cansız bedeni sahile vuran Aylan Kurdi'nin fotoğrafı, Avrupa'nın bu soruna bakışını değiştirip, kapıları açtı. Sığınmacıların İzmir'de toplanma merkezlerinden Basmane de bu nedenle hareketlendi.
Avrupa ülkelerinin kısmen de olsa kapıları açması üzerine Basmane'de Yunan adalarına geçmeyi bekleyen binlerce sığınmacının hareketlendiği gözlendi. Yaklaşan kış öncesi Yunan adalarına geçmek isteyen çok sayıda sığınmacı 'yolculuk hazırlıklarına' başladı.  Basmane Garı ve buradaki otobüs firmaları önüne çok sayıda Suriyeli'nin ya geldiği, ya da sahil bölgelerine gittiği görüldü.
PARASI OLANLAR TAKSİ TUTUYOR
Basmane esnafı parası olan Suriyelilerin Yunan adalarına gittiğini, dilenen, parası olmayanların ise kamplara gönderildiğini belirterek, "Aylan'ın fotoğrafının yayınlanmasından sonra büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Gelenleri ertesi gün göremiyoruz. Parası olanlar taksi kiralayarak sahil ilçelerine gidiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI