Adalet Yürüyüşü'nden bir kötü haber daha geldi. Yürüyüş esnasında aşırı sıcaklar nedeniyle fenalık geçiren vatandaşa ambulans gelene kadar ilk müdahaleyi kendisi de hekim olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptı. Başkan Altınok Öz’ün müdahalesinin ardından gelen sağlık ekipleri, vatandaşı hastaneye sevk etti. Adalet Yürüyüşü'nde ise son 43 kilometreye girildi. CHP lideri öncülüğündeki kortej yirmi ikinci gün yürüyüşünü sürdürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'dan Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında bulunan bir vatandaş, yürüyüş esnasında fenalık geçirdi.

Ambulans ekipleri gelene kadar hastaya ilk müdahaleyi Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptı.

Öte yandan Adalet Yürüyüşü'nde son 43 kilometreye girildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 22'nci gününde sabah saatlerinde Kurtuluş  

Savaşı kahramanlarından olan Yahya Kaptan’ın Tavşancıl’daki anıt mezarını ziyaret etti. CHP lideri öncülüğündeki kortej yirmi ikinci gün yürüyüşünü sürdürüyor.

Kortej dün geceyi Kocaeli’nin Dilovası ilçesine bağlı Tavşancıl sahilinde geçirdi. Tarihi yürüyüşün yirmi ikinci gün etabı saat 09:00 sıralarında başladı.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davasında ‘casusluk’ iddiasıyla tutuklanmasının ardından adalet talebiyle Ankara’dan İstanbul’a yürüme kararı almıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve yanındakiler Yahya Kaptan’ın mezarı başında dua etti. ‘Adalet Yürüyüşü’nün 22’nci gününde olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Yahya Kaptan’ın mezarını ziyaret ettim. Yahya Kaptan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nutkunda uzun uzun söz ettiği bir milli kahramanımız. Duamızı ettik, Allah rahmet eylesin. Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden, hayatını veren herkese şükran borçluyuz. Onları rahmetle anmak, onları her zaman her ortamda, her yerde anmak bizim temel görevlerimizden birisidir” dedi.

Kaynak:Mynet