SİVAS'ta Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Devlet Hastanesi'nin kapatılmaması için başlatılan kampanyada 10 bin imza topladı.
Kentte yeni yapılan Numune Hastanesi binasının hizmete girmesiyle birlikte Kamu Hastaneleri Birliği tarafından yürütülen projeyle, Devlet Hastanesi'ninde kapatılarak yeni hastane ile birleştirilmesi gündeme geldi. Bu projeye karşı çıkanlar, hastanenin kapatılmaması için girişimlerde bulundu. SES Sivas Şubesi hastanenin kapatılmaması için 3 gün önce imza kampanyası başlattı. Sivas Devlet Hastanesi poliklinikleri önünde gerçekleştirilen kampanya yoğun ilgi gördü.
10 BİN İMZA TOPLANDI
Sendika Sekreteri Cengiz Çeri 3 günde 10 bin imza toplandığını, kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Çeri, yeni hastanenin ulaşım, hem de bina sorunlarının çözülmediğini, bu nedenle kentte kolay ulaşılabilir bir hastanenin bulunmasını istediklerini söyledi. İmza kampanyasına destek verenler ise kent merkezinde bulunan ve kolay ulaşılabilen hastanenin kapanmasına tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLI