Yaz Kur’an kursları açılış programı Ahi Evran Camii önünde düzenlenen programla gerçekleşti.
İl Müftüsü Mehmet Şahin, yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerin Kur’an meali, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri alacaklarını söyledi.
Müftü Şahin konuşmasında, "Din Görevlileri Yaz Kur’an Kurslarına gelen öğrencilere Kur’an eğitiminin yanı sıra dini bilgiler, hadis ezberleme, kitap okuma, oyun, sportif faaliyetler vb. etkinliklerle kursların bir tatil havasında geçmesini sağlayacak. Sizler de öğrendiğiniz bilgileri hayatınızda uygulayacaksınız. Sadece yaz döneminde değil, her zaman cami ve hocanız ile irtibat içinde olunuz. Çocuklarınızı kurslara göndermekle onlar için en iyi kararı verdiniz. Çocuklarınızın geleceği için yatırım yapmış oldunuz. Çocuklarınızın aldığı eğitimin takipçisi olun. Peygamberimiz (A.S) ’in “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız; sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz” hadisi her zaman düsturunuz olsun. 2015 yılı Yaz Kur’an Kurslarının hayırlı olmasını diliyorum ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum" dedi.
Yaz Kur’an kursları açılış programına Müftü Mehmet Şahin, Din Eğitimi Şubesi Müdürü İsmail Koç, ile birlikte görevli personel katıldı.