Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara giden hacı adayları, dualarla uğurlandı. "Gaziler ve şehit yakınlarına kurasız hac" uygulamasından yararlanan şehit Serkan Yılmaz’ın ailesi de hacca gidenler arasında. Şehit Yılmaz’ın babası Mehmet Yılmaz, "Oğlum, şehidim bizi hacca götürüyor" dedi.

Hac kafilesinin hareketi öncesinde hacı adayları Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde toplandı. İl Müftüsü Celal Süregeç tarafından yapılan duaya katılımcılar gözyaşlarıyla ’amin’ dedi. 2017 Yılı Hac uğurlaması programı Kur’an tilavetiyle başladı. Din görevlilerince okunan ilahiler, Salavatı Şerifeler ve telbiyelerin ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’in hacı adaylarına hitabı ile devam etti. İl Müftüsü Celal Sürgeç, hac uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, "Hacı olmak, bundan sonra verdiğiniz sınavlarla mümkün olacak. Büyük bir imtihanın başındasınız. İnşallah bundan sonraki hayatınızda da orada edindiğiniz ruh halini sürdürme kararlılığıyla dönersiniz. Şimdiden haccınız mebrur ve makbul olsun" ifadelerine yer verdi.

Gazi ve şehit yakınları da hac yolculuğunda

Diyanet İşleri Başkanlığının bu sene başlattığı "Gaziler ve şehit yakınlarına kurasız hac" uygulamasından yararlanan şehit Serkan Yılmaz’ın ailesi de hacca gidenler arasında. Şehit Yılmaz’ın babası Mehmet Yılmaz, "Oğlum, şehidim bizi hacca götürüyor. Buruk olarak gidiyoruz, Cenabı Allah buna layık gördü. Vatan, millet için oğlum şehit oldu. Vatanımız, milletimiz sağ olsun. Bu kutsal yolculuk için çok heyecanlıyız. Efendimizi, Mekke’yi ziyaret edeceğiz. Tarif etmesi zor, heyecandan da konuşamıyorum" dedi.

Daha sonra Hz. Yunus Camii’nde kılınan öğle namazının ardından hacı adayları ihram giydi. İl Müftüsü Celal Sürgeç’in duasının ardından ilk kafile kutsal topraklara doğru yola çıktı.

Bu yıl Kahramanmaraş’tan Diyanet ve acenteler olmak üzere yaklaşık 1190 hacı adayından 1. kafilede bulunan 174 hacı adayı Kahramanmaraş’tan kutsal uğurlandı. Perşembe günü 2 ve 3. kafile, Cuma günü de 4. kafile uğurlanacak.