Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan ve Sırbistan’dan gelen kardeş ülkeler heyeti, Konya’da geri dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.
Kardeş ülkelerden Konya’ya gelen heyet, ilk olarak merkez Selçuklu ilçesinde atıkları kaynağından ayrı toplama çalışmalarını yerinde gördü ve yetkililerden bilgi aldı. Atık camların ayrı toplanması çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Anadolu Cam Sanayi’nden Geri Dönüşüm Uzmanı Emrah Mataracı, “2015 yılından itibaren Anadolu Cam, Selçuklu Belediyesi ve Atıksan firmasıyla beraber işbirliği yaptık. Amacımız Anadolu Cam olarak ülkemizde farkındalığı artırmak ve camın geri dönüşümünü çoğaltmak için böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışma içerisinde 140 tane cam kumbarası anlaşması yaptık. 140 kumbara Selçuklu Belediyesi’nin gösterdiği birçok yerde konuşlandırılacak” dedi.
Selçuklu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Kadir Gürhan ise, “Anadolu Cam ve Atıksan firmalarıyla birlikte camların ayrı toplanmasıyla ilgili olarak bir anlaşma yaptık. Şu ana kadar Anadolu Cam 140 adet cam kumbarasını belediyemize hediye etti, biz de mahallelerimize, sitelerimize ve iş merkezlerimize bunları dağıttık” şeklinde konuştu.
Atıksan Firması Yetkilisi Osman Müdürlüoğlu da, Selçuklu Belediyesi ile başlattıkları ‘Kaynağından ayrı toplama’ projesi kapsamında bilgi ve eğitim çalışmasını tamamlayarak 55 bin konuta gerekli iç mekan kutularını, kafeslerini, cam konteynerlerini yerleştirdiklerini ifade etti. Müdürlüoğlu, “Karışık ambalaj atıklarını tesislerinde ayrıştırarak yeniden kullanılabilir hale getiriyoruz. Selçuklu Belediyesi’yle birlikte başlattığımız eğitim çalışması 3-4 personelle birlikte devam etmektedir. Cam için de gereken bilgilendirmeyi yapıyoruz. Tesisimizde günlük ortalama 80-100 ton kağıt, karton, cam atığı ayrıştırılarak yeniden doğaya kazandırılıyor” dedi.