KASTAMONU (AA) - Hanönü ilçesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) desteklenen bilim fuarı açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, Hanönü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde, Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Ortaokulu ve Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinin desteğiyle, 130 öğrencinin 50 projeye imza attığını söyledi.

Daha sonra 4006 -TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı'na başvuru yapıldığını anımsatan Demirkıran, "TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Okulumuz için gurur verici bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmanın ardından hayvan barınağı, doğal yollarla su arıtma, ısıtıcılı bot, ağaçsavar güvenlik kafesi ve manyetik terlik gibi projelerin yer aldığı fuarın açılışı yapıldı.

Törene, Kaymakam Mustan Barış İşler, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Aydın Baysal, Belediye Başkanı Serkan Uçar, kamu kurumlarının yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.