GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, 1 Kasım Genel Seçimi'nde partilerinden Giresun milletvekili aday adayı olmak için 32 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Tütüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, 31 Ağustos'ta başlayan aday adaylığı başvuru sürecinin dün akşam itibariyle sona erdiğini belirtti.

Aralarında eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin de yer aldığı 32 kişinin aday adaylığı için il başkanlığı ve genel merkeze başvuruda bulunduğunu ifade eden Tütüncü, "Başvuru sayısının fazlalığı bizi ziyadesiyle mutlu etti. Aday adaylığına olan başvuru sayısının fazlalılığı, halen Türk halkının AK Parti'ye güvendiğinin, halkın tek umudunun olduğunun da bir göstergesidir" dedi.

Tütüncü, Giresun'da güçlü bir liste ile seçime gidileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"AK Parti Teşkilatları olarak seçime hazırız. İnanıyoruz ki bu seçimde halkımız tercihlerini hizmet ve istikrardan yana kullanacak, sandıkta AK Parti'ye gereken desteği verecektir. Hedefimiz Giresun'da 4 milletvekilliğini de elde etmektir. Bu başarıyı yakalamak için elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğiz."