Edip TEKİN/BURSA ()-BURSA'da merkez Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı’nda at, koyun ve kanatlı hayvanların yanı sıra, trafik kazası sonucu sakat kalan toplam 8 köpek bulunuyor. Bu köpekler, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
Merkez Yıldırım Belediyesi tarafından 2012 yılında Cumalıkızık Mahallesi'nde açılan Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde çok sayıda sahipsiz at, koyut, Van kedisi, güvercin, tavşan ile horoz ve tavuk gibi kanatlı hayvana ev sahipliği yapıyor. Merkezde en fazla ilgiyi ise sakat köpekler bölümü çekiyor. Araç çarpması sonucu bir ayağını kaybeden ve gelen ziyaretçilerin yanına güçlükle gidebilen köpek ilgi odağı oldu.  
Bu yılın Ocak ile Ekim ayları arasında toplam 3 bin 160'ı sahipsiz olmak üzere toplam 3 bin 891 hayvanı muayene ettiklerini belirten barınak yetkilileri, "Buraya gelen hayvanları muayene ediyoruz. Kuduza karşı aşılarını gerçekleştiriyoruz. Sonra da bakıma alıyoruz. Bu yıl içersinde sahipsiz hayvanlardan 664'ünü hayvanseverlere verdik" dedi.   
Yıldırım Belediye Başkanı Ak Partili İsmail Hakkı Edebali, Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde verdikleri hizmetlerin özellikle hayvanseverler tarafından desteklendiğini açıkladı. 

FOTOĞRAFLI