TRABZON’un Of ilçesinin sevilen sanatçısı merhum karikatürist-ressam Ziya Ramoğlu’nun adını taşıyan, ‘Of Belediyesi Ressam Ziya Ramoğlu Kültür ve Sanat Evi’ düzenlenen törenle açıldı.
2007 yılında hayatını kaybeden ünlü karikatürist-resssam Ziya Ramoğlu’nun adını yaşatmak amacıyla Of Belediyesi’nce yürütülen çalışmalar sonucu ilçe sahilindeki bir bina restore edilerek Kültür ve Sanat Evi’ne dönüştürüldü. Ramoğlu’nun adını taşıyan Kültür ve Sanat Evi’nin açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile AK Parti milletvekilleri, İlçe Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Salih Sarıalioğlu, merhum karikatürist Ramoğlu’nun oğlu Adnan Ramoğlu, yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan ve çok mutlu olduklarını belirten Adnan Ramoğlu, “Sanatın ön planda olacağı böyle bir mekana babamın adının verilmiş olması bizi onore etti. Burada babamın yaklaşık 30 eseri var. Gençlerimiz bu sayede uluslararası bir karikatüristin ilçemizde yaşadığını görecek” dedi.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, kentin önemli sanatçılar yetiştirdiğinin altını çizdi, geçmişi geleceğe taşıma özelliği olduğuna inandığı Kültür ve Sanat Evi’nin hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmalar sonrası kurdele kesimiyle Kültür ve Sanat Evi’nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından davetliler birçok tarihi eserin de yer aldığı stantları gezdi, Ramoğlu’nun karikatürlerini inceledi. 

FOTOĞRAFLI