Ulaşım kolaylığı nedeniyle Türk turistlerin son yıllarda sıkça tercih ettiği Yunanistan’ın Sakız Adası, geçtiğimiz hafta sonu coşkulu bir karnavala ev sahipliği yaptı. Ülkemizden de çok sayıda ziyaretçinin katıldığı karnavala, ilginç kostümler damga vurdu.

Sakız Adasını işgal eden korsanlardan kurtuluşu simgelemek amacıyla her yıl geleneksel olarak Thimiana Köyünde gerçekleşen Mostra Karnavalı, bu yıl da ilginç görüntülere sebep oldu. Korsan kostümleri ile o günleri hatırlatma amacıyla yapılan canlandırmaların yanı sıra ziyaretçilerin karnavala birbirinden değişik kostümlerle katılması da dikkat çekti. Sabah saatlerinde başlayan karnavalda bir de geçit töreni yapıldı. Değişik temaların işlendiği korteje karnavala katılanlar alkışlarıyla eşlik etti. Karnaval nedeniyle ayrıca adanın Mesta ve diğer köylerinde de panayır düzenlendi.

Özellikle Türk turistlerin gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını belirten Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournous, “Bizim için tarihi bir öneme sahip karnavalımıza katılanlara sonsuz teşekkürler. Bu etkinlikler Türkiye ile olan dostluğumuza katkı sağlıyor” diye konuştu. Çeşme-Sakız arasında 2 feribot ile yolcu taşımacılığı yapan TURYOL’un Bölge Müdürü Kadir İnandı da karnaval ziyareti için firmalarını tercih edenlere teşekkür ederek, “Çeşme ve Sakız arasında güvenli yolculuk ilkesiyle yürüttüğümüz çalışmaları her geçen gün geliştirme gayretindeyiz. Bir feribotla başlattığımız hizmeti 2 feribota çıkardık. Bizi tercih eden müşterilerimizden de olumlu geri dönüşler alıyoruz. Firmamıza duyulan güvene layık olmaya çalışıyoruz” dedi. Sakız Adası merkezli tek Türk Seyahat Acentası olan Deniz Tours’un kurucusu Deniz Uyanmaz ise karnavalda bekledikleri ilgiyi özellikle Türk ziyaretçilerin gösterdiğini ifade ederek, “Son yıllarda Sakız Adasına gösterilen ilgi, ulaşım süresinin kısalığı nedeniyle arttı. İlgi gösteren tüm konuklarımıza kaliteli hizmet verme, iyi zaman geçirmelerini sağlamak için maksimum düzeyde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.