Ergün AYAZ/KÖRFEZ(Kocaeli)()- KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde bir fabrikada doğalgaz tankından imalathaneye giden boruda meydana gelen LPG gazı sızıntısı paniğe yol açtı. Fabrikanın bulunduğu yolun giriş ve çıkışı güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldıktan sonra itfaiye ve diğer önlemler altında tanklardaki gazın tamamen boşalması beklendi. Kaçak nedeniyle ilçenin büyük bir kesimini gaz kokusu kapladı.
Olay, Körfez İlçesi Barbaros Mahallesi'nde faaliyet gösteren, yanında bazı firmala ait LPG depolama ve dolum tesisi de bulunan Modül Çelik fabrikasında meydana geldi. Buradaki doğalgaz tankından çelik kesimi yapılan imalathaneye giden boruda meydana gelen çatlaktan gaz çıkışı başladı. Giderek şiddeti artan kaçağı farkeden işçiler durumu firma yöneticilerine, onlar da itfaiyeye bildirdi. Bu arada çevreyi bir anda gaz kokusu kapladı. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri gelirken hemen önlem alındı. Polis otosuyla fabrikaya giden yol ulaşıma kapatıldı, buradaki çalışanlara da çakmak veya kibrit çakılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu. Gaz kaçağı nedeniyle fabrikada imalata ara verilirken işçiler de fabrika dışına çıkartıldı. 
Yaklaşık 2 saat boyunca tanktaki gaz çıkışının sona ermesi beklendi. Gaz tamamen boşaldıktan sonra çalışmalar normale döndü. Tank da tamire alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI