Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 193 olduğu bildirildi. Operasyonda 10 el yapımı patlayıcının da imha edildiğinin kaydedildiği açıklamada, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 445 olduğu ifade edildi.
Açıklamada, Şırnak’da devam eden operasyonda, iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilerek, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandığı ve operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 160 olduğu kaydedildi. Ayrıca altı el yapımı patlayıcının da imha edildiği ve toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 410 olduğu bildirildi.
Silopi’de devam eden operasyonda ise iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğinin belirtildiği açıklamada, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının üç olduğu ve beş el yapımı patlayıcının imha edildiği, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının da 11 olduğu kaydedildi.

Hakkari Yüksekova’da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 139 olduğu bildirildi. Bir Biksi makineli tüfeği, iki Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, dört Kaleşnikof piyade tüfeği ve beş dolu şarjörü, iki tabanca, bir kurusıkı tabanca, bir Av tüfeği, bir telsiz, muhtelif yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiğinin bildirildiği açıklamada, 10 el yapımı patlayıcının imha edildiği ve operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 217’dir olduğu ifade edildi.
Açıklamanın devamında ise şunlar kaydedildi:
"Hakkâri / Şemdinli’de icra edilen operasyonda; bir el yapımı patlayıcı, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, üç şarjör, 38 fişek, bir el telsizi, yedi hücum yeleği, 17 çift mekap ayakkabı ele geçirilmiştir. Diyarbakır Bismil’de icra edilen operasyonda iki el yapımı patlayıcı (biri yangın söndürme tüpü ile yapılmış ) ele geçirilmiş ve imha edilmiştir. Muş Hasköy’de icra edilen operasyonda iki sığınak içerisinde; el yapımı patlayıcı imalinde kullanılan dört ton amonyum nitrat, sekiz adet 50 gramlık solüsyon, 300 m kablo, 50 fünye ve sekiz kablo düzenekli pil ele geçirilmiştir. Kahramanmaraş Pazarcık’da icra edilen operasyonda; bir roketatar, 3 roketatar mühimmatı, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, iki Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 120 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirilmiştir.

Gaziantep Nurdağı’nda icra edilen operasyonda; iki Kaleşnikof piyade tüfeği, dört Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 120 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve iki el bombası ele geçirilmiştir. Gaziantep / Oğuzeli’nde Türkiye’den Suriye'ye yasadışı çıkış yapmak isteyen yabancı uyruklu bir şahıs yakalanmıştır. Konya Ereğli’de ihbar üzerine yapılan aramada, bir el yapımı patlayıcı (1.550 gr C-4 patlayıcı madde, 4.250 gr C-4 ve Nitrat türü karışık patlayıcı madde, dört elektrikli fünye, iki elektronik devre kartı) ele geçirilmiş ve ve imha edilmiştir. Bitlis Mutki’de icra edilen operasyonda; bir uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı, yaşam malzemesi (300 kg un, 50 kg şeker, 50 kg fasulye, 18 kg peynir, altı kg bal) ve muhtelif malzeme (30 m kablo, 50 boş çuval, iki akü, üç balta, bir çapa, bir odun testeresi bir branda, üç ışıldak ve bir DVD oynatıcı) ele geçirilmiştir. "Hakkâri Çukurca’da icra edilen yol kontrolünde, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır."