Erzurum Palandöken ve Kandilli Kayak Merkezi, Türkiye’nin kayakta yükünü çekiyor. Diğer kayak merkezlerinde yeteri kadar kar bulunmaması nedeniyle yarışmaların hemen hemen tümü Erzurum’da yapılıyor.

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi ile Kandilli Kayaklı Koşu Pistleri bu yıl yarışlara ev sahipliği yapıyor. Türkiye Kayak Federasyonu faaliyet programlarının yanı sıra Özel Sporcular Federasyonu, Türkiye Oryantring Federasyonu faaliyetleri ile okul sporları kayak yarışları Erzurum’da yapılıyor.

Diğer kayak merkezlerinde yeteri kadar kar bulunmaması nedeni ile bu kış sezonunda kayağın tüm yükünü Erzurum çekiyor. Alp disiplini ve snowboardun yanı sıra kayaklı koşu müsabakalarının tümüne ev sahipliği yapan Erzurum, Spor Genel Müdürlüğü Analig Kayak Yarışmalarına da ev sahipliği yaptı.

Türkiye Oryantring Federasyonu kayak yarışları Kandilli Kayak Merkezi’nde yapıldı. Yarışlar nefesleri kesti. Geçtiğimiz günlerde Özel Sporcular kalaklı koşu ve alp disiplini kayak yarışlarına da ev sahipliği yapan Erzurum, kayak sporu faaliyetlerinde çok yoğun bir sezon geçiriyor. Erzurum’da özellikle kayak sporunda yapılan yarışlarda otellerinde rolü oldukça büyük.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Bu yıl kayak yarışları bakımından adeta olimpiyat havasında yarışlar gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin değişik illerinden ilimize gelen sporcular, burada yarışarak derece elde etme mücadelesi veriyor. Şu ana kadar çok başarılı organizasyonlar yaparak kayak yarışmalarını başarılı bir şekilde tamamladık” dedi.

Taşkesenligil, kayak kursları sayesinde de Palandöken Kayak Merkezi’nde geleceğin kayakçılarını yetiştirdiklerini sözlerine ekledi.

Taşkesenligil, Palandöken Kayak Merkezi’nde kış turizmine hizmet eden otellerin kayağa katkı sağladıkları için teşekkür ederken, Büyükşehir Belediyesi’ne de Palandöken Kayak Merkezi’nde yaptığı çalışmalardan ötürü müteşekkir olduklarını söyledi.