Karadağ Büyükelçisi Ramo Braliç, Sivas Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ile bir araya geldi.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Demirok, ziyaretten ötürü büyükelçi Braliç’e teşekkür ederek; “Biz büyük Osmanlı çınarının kökleriyiz. Dostluk ve kardeşliklerimiz uzun yıllar devam etmiştir. Bunun en güzel tanığı ise tarihtir. Paylaşmayı düşünürsek bu dünya hepimize yeter, dünyayı yaşanmayacak bir hale getirmemek gerekir. Balkanlardaki kardeşlerimiz çok zulüm gördüler. İnşallah bir daha böyle hadiseler yaşanmaz” dedi.

Büyükelçi Braliç ise, merhum Yazıcıoğlu’nun vermiş olduğu barış ve dostluk mesajlarının kalıcı olacağını ifade ederek; “Bizim topraklarımızda çok acı olaylar yaşadık. Bu savaşlardan en çok Boşnaklar ve Müslümanlar zarar gördü. Türkiye Cumhuriyeti her zaman bizim yanımızdaydı. Sık sık her kesim tarafından ziyaretler gerçekleştiriliyor. Bu durumdan çok memnunuz. Yaşadığımız bu acıları beraber paylaştık. Umuyoruz ki, Balkanlar’daki bu yaşanan acı bir son olacak. Balkan ülkeleri Türkiye’ye çok güveniyor ve sırtını Türkiye’ye dayıyor. Bize şimdiye kadar büyük destekler verdi. Ayrıca rahmetli Yazıcıoğlu’nun mesajlarına biz de katılıyoruz. Herkes bu mesajları örnek alırsa dünyada barış hakim olur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Vekili Demirok, Sivas’ın tarihi ve kültürel özelliklerinden bahsederek, tarihi kongre binasının kabartması bulunan plaket ve ilimize has kültürel ürünlerden hazırlanan hibeyi hediye etti. Büyükelçi Braliç ise Karadağ’ı anlatan dergiyi Demirok’a takdim etti.