TRABZON (AA) - Trabzon'da, 14-19 Eylül tarihlerinde "Uluslararası Yoga Festivali" düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Arap Turizm Örgütü iş birliğinde düzenlenecek festivale, 17 ülkeden 25 eğitmen katılacak.

Festival, "Siyasetten Uzak: Tek Dünya, Tek Kaynak ve Tek El" sloganıyla gerçekleştirilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, festivalin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, köklü bir öğreti olan yogaya saygı duyduklarını, insan sevgisine sahip Trabzon halkının bu etkinliğe ilgi göstereceğinden emin olduğunu söyledi.

Festivalin dünya barışına ve kardeşliğine hizmet edeceğine inandığını belirten Gümrükçüoğlu, din, dil ve ırk ayrımı olmaksızın doğu ve batı kültürünün, insan sevgisi ve medeniyet anlayışının yoga aracılığıyla bir kez daha insanlara ulaştırılacağını dile getirdi.

Karadeniz'in yeşilin bin bir tonunu barındırdığına işaret eden Gümrükçüoğlu, festival için Trabzon'un doğru bir seçenek olduğunu, katılımcıların streslerini eşsiz manzara eşliğinde atma fırsatı yakalayacaklarını söyledi.

Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak organizasyona ihtiyaç duyulan her alanda destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

- "Farklı turizm çeşitlerini hayata geçirmeyi hedefliyoruz"

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da 4 bin yıllık kültür ve tarih kenti Trabzon'un muhteşem doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Ünlü yoga eğitmenleri eşliğinde benzersiz bir deneyim yaşamak isteyen herkesi Trabzon'a davet eden Hacısalihoğlu, şöyle dedi:

"Şehrimizde uluslararası ölçekli bazı festivaller düzenleniyor. TTSO olarak, yeni ve farklı turizm çeşitlerini Trabzon'da hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yoga festivali ve ekoturizm çalışmaları, bu konuda üzerinde dikkatle durduğumuz önemli projeler. Trabzon, Avrupa, Kafkaslar ve Arap ülkelerinden yapılan direkt uçuşlar ve diğer ulaşım alternatifleriyle kolay ulaşılabilir bir kent. Ayrıca muhteşem doğasının yanı sıra tarihi ve kültürel eserleriyle de turizmin yükselen yıldızı konumunda."

Hacısalihoğlu, festivalin hem Trabzon turizminin gelişmesine hem de kentin tanıtımına önemli katkıda bulunacağına inandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Festivale katılacak eğitmenler ve misafirlerimizin kentimizden memnun ayrılacağına ve geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz festivalimiz için seneye yine geleceklerine inanıyorum. Son yıllarda büyük bir Arap turist yoğunluğunun bulunduğu Trabzon'da, Arap Turizm Örgütü ile birçok projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz."

Arap Turizm Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı ve festival komitesi üyesi Hossam Darwish de yoganın sağlığa önemli katkıları olduğunu anlattı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ve festivalin tanıtımı amacıyla çeşitli ülkelerden davet edilen 36 yabancı gazeteci katıldı.

Program, katılımcıların festival sorumlusu Mısırlı yoga eğitmeni Nermeen Hassan gözetiminde bazı nefes egzersizleri yapmasının ardından sona erdi.