MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) ünlü oyun yazarı ve şair William Shakespeare'ın ölümsüz eserinden aynı adla opera sahnesine taşınan 'Romeo ile Juliet'i sanatseverlerle buluşturacak. Yaklaşık 3 aydır çalışmaları süren eserin kostümlü provaları tamamlanırken, biletleri ise tükendi.
MDOB, librettosu Jules Barbier ve Micher Carre'ye, müziği Charles Gounod'a ait 'Romeo ile Juliet' operasının Mersin prömiyerini şef İbrahim Yazıcı yönetiminde 28 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneleyecek. İbrahim Yazıcı ve Lorenzo Coladonato'nun dönüşümlü olarak yöneteceği eseri, MDOB'un deneyimli rejisörlerinden Kenan Korbek sahneye koyuyor. Eserin dekor tasarımını Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Sevda Aksakoğlu, ışık tasarımını Tarı Deniz, koreografisini Başak Özenç üstleniyor. Koroyu esere Oleg Cosntantinov hazırlarken, reji asistanlığını ise Süleyman Tekin yapıyor.
Başlıca rolleri ise Luciano Pavarotti'nin tahtına aday gösterilen Bülent Bezdüz, Emrah Sözer, Erdem Erdoğan, Funda Hayfavi, Esra Çetinel Tural, Emrah Erdem Gedik, Hulusi Polat, Hasan Berk, Ufuk Kasar, Tolga Erden, Alpay Noyan Özbay, Mustafa Özer, Nihan Evren, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Andriy Yevtushenko, Serkan Karagöz, Özkan Çavdaroğlu dönüşümlü olarak paylaşıyor.
Prömiyerinin biletleri tükenen eserin temsilleri 5 Mart Perşembe, 19 Mart Perşembe ve 24 Mart Salı günleri saat 20.00'de aynı sahnede yeniden yer alacak.

FOTOĞRAFLI