Konya’nın Beyşehir ilçesinin alan olarak en büyük parkı olan ve vatandaşların son yıllarda göl sahilindeki en gözde adresi haline gelen Vuslat Parkı’nda yürüyüş ve gezi yolu çalışmaları başlatıldı.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Murat Özaltun, şehir merkezinde yaşayan vatandaşlar ile ilçe dışından gelen ziyaretçilerin gerek hafta içi, gerekse hafta sonlarında en uğrak mekanlarından birisi olan Vuslat Parkı’nı daha da güzel hale getirebilmek için kurum olarak var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Vuslat Parkı’nın Beyşehir’in son dönemde en cazip alanlarından birisi haline geldiğini ifade eden Başkan Özaltun, festival, şölen gibi değişik etkinliklerin yapıldığı festival meydanını da bünyesinde barındırmasıyla ilçe halkının özellikle yaz döneminde yoğun olarak kullandığı yaklaşık 200 bin metrekarelik alana kurulu ilçenin en büyük parkı olan Vuslat Parkı’nda geçmişten eksik kalan çalışmaları tamamlamak için seferber olan Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin tahkimat çalışmaları yapılan bölümde kilitli parke döşeme faaliyetine başladığını söyledi. Vuslat Parkı’nın DSİ tarafından tahkimat çalışmaları yapılan bölümlerinde ilçe halkının ve ziyaretçilerin yürüyüş ve gezi yolu olarak kullanacağı yeni alanlar oluşturmanın gayretinde olduklarını aktaran Başkan Özaltun, “Bu anlamda, ekiplerimizin başlattığı çalışmalar aralıksız devam ediyor. Vuslat Parkımızın daha da güzelleştirilmesine yönelik çalışma ve faaliyetler sadece Fen İşleri Müdürlüğümüzce değil, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile diğer bazı birimlerimiz tarafından da yürütülmektedir” dedi.

Başkan Özaltun, ilçe merkezinin cazibe noktalarından birisi olan Vuslat Parkı’nın çehresini yürütülen çalışmalarla birlikte daha da değiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.