Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Rektörlük binasında yapılan imza törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, bölge müdürlüğü ile üniversitenin bilgi paylaşımın önemli olduğunu belirterek, proje sayesinde bazı bitki ve hayvan türlerinin korunmasına yönelik çalışmaların yapılacağını belirtti.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, üniversitelerin vazifesinin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri yapmak olduğuna dikkat çekerek, üniversiteler yapılan araştırmaların sonuçlarını ilgili kurumlarla paylaşırlar ve sonuçların uygulamasını da kurumların yapacağını söyledi.
Rektör Aydın, “Bu projeyle güzel bir Kastamonu, güzel bir Türkiye ve güzel bir dünya oluşmasına destek vereceğiz. Protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.
Yapılan protokol, 10. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Karabük ve Sinop illerini kapsayan alanda Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin uzmanlık alanlarına giren yaşayan ve nesli tehlike altında olan doğal alabalık türlerinin, stok durumlarının, habitat durumunun ve popülasyonu tehdit eden unsurların belirlenmesi, balıklandırma çalışmaları, balıklandırma sonrası alabalıkların adaptasyonlarının izlenmesi, orman içi sularda olta balıkçılığı, sulak alanlarda su kalitesi ve su kirliliği ile ilgili yapılacak araştırma, çalışma ve projelerde işbirliği prensiplerini kapsıyor.