16 Nisan 2017 pazar günü yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu için geri sayım sürerken bir takım iddialarda ortalıkta dolaşıyor. Bunlardan en şaşırtıcı olanı da referandum ertelenecek söylentisi oldu.
 Sabah Gazetesi'ne konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 'referandumun ertelenmesinin' söz konusu olmadığını belirterek olayın kaynağını ifşa etti;
 "Bir karamsarlık havası pompalanmaya başlandı. Bunlar çok nafile çabalar. CHP Anayasa Mahkemesi'ne gitmekten vazgeçince "CHP anket yaptırdı Hayır önde çıkınca AYM'ye gitmekten vazgeçti" gibi bir söylentiyi piyasaya sürdüler. Sonra Venedik Komisyonu'ndan çıkan " referandum ertelenecek" yalanı da sık sık CHP ve medyası tarafından gündeme getirildi. Bunların tamamı yalan ve psikolojik operasyonun parçasıdır."
 AK PARTİ SEÇMENİ KARARSIZ MI?
 Bekir Bozdağ'a AK Parti seçmeni içinde "gizli hayırcılar" ve kararsızlar olduğu iddiaları da soruldu. Bekir Bozdağ şu yanıtı verdi;
 "Vatandaşlarda bir kararsızlık yok. Ben çevremde kararsız görmüyorum, nerede bu kararsızlar. Benim gördüğüm evet oyları çok yüksek bir düzeyde. Kararsızların sayısının çok azaldığını düşünüyorum. Psikolojik operasyonlar sipariş kamuoyu araştırması yapanlar. 16 Nisan'da neyin ne olduğunu göreceklerdir.
 SAADET PARTİSİ TABANI 'EVET' DİYECEK
 Bakan Bozdağ, 'hayır' diyeceklerini ilan eden Saadet Partisi hakkında da bir iddiada bulundu. Bozdağ'a göre parti tabanı 'evet' oyu verecek;
 "Saadet tabanının neredeyse tamamı 'Evet' diyor. Saadet tabanından genel başkan Temel Karamollaoğlu gibi düşünen tek bir kişi rastlamadım. Bazı ilçe başkanlarına "seni görevden alacağız" demişler. Onlar da buyrun gelin emanetiniz burada demiş. Merhum Erbakan bugün hayatta olsa terör örgütleriyle aynı kulvarda Hayır propagandası yapan Saadet Partisi yönetiminin yakasına yapışır "Ben sizi böyle mi yetiştirdim" derdi. Saadet tabanı onların değil Erbakan Hoca'nın izinden gidecektir.
 GÜÇLÜ BİR EVET BEKLİYORUM
 Ben güçlü bir Evet çıkacağını düşünüyorum. Bir oran vermeyi doğru bulmuyorum. Verilen her oran vatandaşın iradesine ipotek koymaktır.

Kaynak:Vatan