Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Kurtuluş mücadelesinde önemli bir adım teşkil eden ve yeni genişleyen coğrafyalarında ilçe sınırlarına bağlanan Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutladı.
Düşman saldırısına karşı kahramanca direnen Arslanköylüler’in bağımsızlıklarına sonuna kadar sahip çıktıklarını belirten Başkan Tuna, Unutulmamalıdır ki Kuvva-i Milliye’nin başladığı bu yer ve bu şanlı destan birlik ve beraberlik ruhunun yaşandığı, fedakarlık ve başarılarla dolu bir kahramanlıktır mücadelesidir. Bu zafer, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde taçlandırılmış, 1 Mart Arslanköy’ün kurtuluşu olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Toroslar Belediyesi olarak, tarih şuurumuzu, dilimizi, Misak-ı Milli sınırları içerisinde çizilmiş vatan toprağımızı, manevi değerlerimizi ve bin yıllık bir tarihe sahip yüce Türk milletinin kültürünü, kökten gelen değerlerini asla yok ettirmeyeceğiz. Bu anlamda belediye olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin, tarih şuurunu benimsemiş, bütün değerlerine sahip çıkan, Ulu Önder’in kurmuş olduğu Cumhuriyeti, onun ilke ve inkılaplarını, temel değerlerini içinde özümsemiş bir gençlik oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.
Tuna, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. yıldönümünde bir tören düzenleyeceklerini de sözlerine ekleyerek, "28 Şubat Cumartesi günü saat 18.00’de Arslanköy’de gerçekleştireceğimiz Fener Alayı ile başlayacak program, 1 Mart Pazar günü saat: 09.00’da Arslanköy tören alanındaki etkinlik ile son bulacaktır” diye konuştu.