Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği projeler kapsamında Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, yurt dışından Türkiye’ye gelen öğrencilerle kültür değerlerini paylaştılar.
Türkiye’ye gelen 6 misafir öğrenci içinden Amerika’dan John D. Cicco, Laken Gillard, Brianna Mettler, Avustralya’dan Cameron Steinne, Yeni Zelanda’dan ise Jonathan Coleman, Alex Pattrick geldiği öğrenildi.
Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tatil günü olmasına rağmen okullarına gelen misafir öğrencilerle tanışma fırsatı bulabilmenin heyecanını yaşadıklarını belirtirken yapılan bu etkinlikten ötürü Okul Müdürleri Hamza Yılmaz’a ve öğretmenlerine teşekkür ettiklerini de belirttiler.
Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Hamza Yılmaz yapılan etkinlikle ilgili, “Gönül Projesi çerçevesinde Amerika’dan gelen misafir öğrencilerimiz ile bizim öğrencilerimizi bir araya getirip karşılıklı değerlerimizi ve kültürlerimizi paylaşmak, tanışmak ve kardeşlik duygusunu geliştirmek adına bugün bu etkinliği yapmaktayız.
1 Mayıs dolayısı ile birçok okul tatilde ama biz tatil yapmadık. Öğrencilerimizle birlikte böyle güzel bir program hazırladık. Bu program sayesinde öğrencilerimizle birlikte karşılıklı olarak özellikle hazırlık sınıfı öğrencileri yoğun bir dil eğitimi görüyorlar. Yalnız bu dil eğitimi çerçevesinde sürekli pratik yapabilme imkanları yok. Bu imkanlarını artırmak adına Amerika’dan gelen arkadaşlarımız ile birlikte şuan pratik yapmakla birlikte tam gün birlikte olacaklar. Hatta akşam misafirlerimizi öğrencilerimiz evlerinde ağırlayacaklar. Karşılıklı kültürel türden bir alışveriş gerçekleşecek. Bir sonraki gün pansiyonumuzda öğrencilerimizle birlikte kalacaklar. Burada hep birlikte hem ders akabinde pikniklerimiz ve çevreye gezilerimiz olacak. İlimizi kendilerine tanıtacağız. İlimizin değerlerini paylaşacağız. Onların değerlerinden karşılıklı olarak pay alacağız” dedi.
Yılmaz öğrencilerin sınıfı içi performanslarının da önemli olduğunu belirterek bu kapsamda öğrencilerinin misafir öğrenciler ile yaptıkları paylaşımların kendilerine not olarak yansıyacağını da söyledi.
Yurtdışından gelen misafir öğrencilerden bazıları ise ilk defa Türkiye’de bulunduklarını bunun yanı sıra Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle yaptıkları etkileşim sonucu öğrencilerin dil seviyelerinin çok iyi olduğunu, çok nazik ve çok zeki olduklarını belirtmelerinin yanı sıra burada bulunmaktan ise çok mutlu olduklarını da ifade ettiler.