Çekmeköy’de kurulan iftar sofrasında 4 bin 500 kişi iftar yaptı. Ramazan’ın sevincini komşularıyla birlikte yaşamak isteyen vatandaşlar, saatler öncesinden masada yerlerini aldı.
Çekmeköy Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen Sokak İftarları kapsamında Sultançiftliği Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında 4 bin 500 vatandaş iftar yaptı. İftar programına Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar sofrasında binlerce vatandaşı ağırlayan Çekmeköy Belediyesi hazırlıklarını saatler öncesinden tamamladı. Caddede trafiğin durdurulmasının ardından masalar ve sandalyeler kuruldu. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından yerlerini alan vatandaşlar hep birlikte ezan saatinin gelmesini bekledi.
4 BİN 500 KİŞİYİ İFTARDA BİR ARAYA GETİRDİ
7 yıldır sokak iftarlarında Çekmeköylüleri ağırladıklarını ifade eden Başkan Ahmet Poyraz, “Bugün burada yaklaşık 4 bin 500 kişiyle burada iftarımızı açmış olacağız. Biz bunu çok önemseyerek yapıyoruz. Çünkü burada gerçekten bu mahallemizin içinde bulunan yaşlısıyla fakiriyle, genciyle, zenginiyle herkesi aynı bir sofrada buluşturmak çok önemli bir olgudur. Bizler de bu düşünceyle 7 yıldır bu hizmeti yapmaya devam ediyoruz. Bu yaptığımız iftarlarla milletimizin dualarını alıyoruz” dedi.
“VATANDAŞLARIMIZ İÇİN BİRÇOK ETKİNLİK DÜZENLİYORUZ”
Vatandaşları Ramazan ayı boyunca birçok farklı etkinlikle de buluşturduklarını belirten Başkan Poyraz, “Bizim iftardan sonra da Belediyemizin bahçesinde Ramazan Sokağımız var. Milletimizin rahatlıkla çayı içebileceği ve birçok güzel aktivitelerinin olduğu, tasavvuf müziğinin önde gelen isimlerinin konser verdiği, teravih namazlarını kılacakları güzel mekanlar hazırladık. Ben inanıyorum ki Ramazan ayının bereketlerini vatandaşlarımızla güzel bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Sokak iftarı programına ilk kez katıldığını belirten Feride Şen Yıldırım, “Bende sayın belediye başkanımıza teşekkür ederim. Yaklaşık bir buçuk saattir bekliyorum. Başkanımız çok güzel bir konuşma yaptı. Şimdi bende ailemle beraber ezanın okunmasını bekliyorum” dedi.
Ömür Yarış isimli vatandaş ise “Evim burada olmasına rağmen herkesle birlik ve beraberlik olsun diye geldim. Eşim, kardeşlerim ve arkadaşlarımızla beraber geldik” şeklinde konuştu.