Spor Toto Süper Lig’in 14. hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor sahasında ağırladığı Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, güçlü rakiplerine karşı iyi mücadele ettiklerini belirterek, kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade etti.

Fenerbahçe karşısına kazanmak için çıktıklarını söyleyen Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Maça istediğimiz şekilde başladık. İlk yarı ne istediysek hepsini yaptık. Maalesef iki duran toptan gol yedik. Takımımın oyunundan genel olarak memnunum. Bu gün yine şansız sakatlıklar yaşadık. Kweuke sakatlandı, dışarı almak zorunda kaldık. Bana göre çok iyi bir hakem olan Yunus Yıldırım, bugün çok kötü bir maç yönetti. Buna Fenerbahçe’nin ihtiyacı yok. Caner’in topu elle almasını görmemesi mümkün değil. Topa basıp düşen pozisyonda faul çaldı. Hakem bariz hatalar yaptı. Çok iyi hakem ama bugün formsuzdu. Bütün takdir haklarını rakibe kullandı. Biz iyi bir takımız daha iyi olacağız. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Duran toplardan gol yememiz beni çok üzdü. Oysa bu toplara çok çalışmıştık. Kalan üç maçı kazanmak için mücadele edeceğiz. Antrenörlük hayatımda böyle bir şansızlık yaşamadım. Bu kadar sakatlığın olduğu bir takımda sıkıntılar yaşamamız normal. Bu maçta yine Kweuke ve Cernat’ın sakatlık yaşaması son derece talihsizlik. Yoksa Fenerbahçe’nin bize çok üstünlüğü yoktu. Rakibimizde oyunun kaderini değiştirecek çok adam var. Son dakikalarda attıkları goller de bana göre şans değil. Zengin bir kadroları var. Hangi oyuncu olursa olsun rakibin bir zaafını bulup gol bulabiliyor” şeklinde konuştu.

Kazanmak için sahaya çıktıklarını söyleyen Sercan, “Maça iyi başladık. Bulduğumuz pozisyonları gole çeviremedik ve kaybettik. Kalan üç maçı en iyi şekilde bitirmek istiyoruz” dedi.

Maçı kaybettikleri için üzgün olduğunu ifade eden Sezer de, “Kazanmayı düşünürken kaybettik. İlk yarının son dakikasında yediğimiz gol ve son bölümde yediğimiz ikinci golü telafi etmek için zaman yoktu. Ligin devre arasına daha iyi bir durumda girmek için kalan maçları kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Farklı değerlendirecek bir maç oynadıklarını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Oyunun bizde göründüğü dakikalarda rakibe gol şansı verdik. İkinci yarı uzun mücadeleler sonrası golü bulduk. Sonradan oyuna giren oyuncuların katlısı büyüktü. 60. dakikadan sonra rakibi geriye itip üzerine gittik. Futbolcularımı kutluyorum. Hem psikolojik hem de fiziksel bir mücadele veriyoruz. Rizespor gerçekten zor bir takım. Burası gerçek zor bir deplasman buradan üç puan aldığımız için ayrıca mutluyuz. Oyuncularımızın kazanma ruhu, bizi, yönetimimizi ve taraftarımızı mutlu ediyor. Bizim için şu an işler iyi gidiyor. Bir karakterimiz bir oyun şeklimiz var. Rakiplerimiz bize karşı tedbirler alıyor, daha çok koşuyorlar. Biz de rakibi her dakikada zorluyoruz. Bu yüzden bazen goller son dakikalarda gelebiliyor” şeklinde konuştu.

İlk yarı iyi bir mücadele sergileyemediklerini söyleyen Webo, “İlk yarının son dakikasında Baroni’nin golüyle beraberliği sağladık ve ikinci yarıya daha iyi başladık. 90 dakika boyunca rakibimizin üzerine gitmeyi düşünüyoruz. Takım futbolu için hep beraber savaşıyoruz” dedi.

Maçın 45. dakikasında frikikten attığı golle beraberliği takımına getiren Weboise, "Kendi işimi yapıyorum. Takımım için en iyisini yapmaya uğraşıyorum" diye konuştu.