Cemal EKENTOK-Hasan BOZBEY/ BURSA, () - BURSASPOR, sahasında Medicana Sivasspor’u maçın son bölümünde Cuenca’nın golüyle 1-0 yenerken, maç sonrası büyük sevinç yaşadı.
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, "5 gün önce Kasımpaşa öncesinde 5 günde 2 maç 6 puan duruyor demiştim. Alacağımız 6 puan bizi sıralamada yukarı taşıyacak, hem de camianın taraftarın oyuncularımızın motivasyonunu arttıracak, geleceğe umutla bakacaktık. Bugün oynadığımız oyun tartışılabilir, eleştirilir. Biz sıfırdan bir takım yaratıyoruz. Ne kadar iyi oyuncuları alırsanız alın kolay organize olunacak bir şey değil. Futbolcular birbirlerini anlamaya çalışıyor. Daha oyuncular bile yeni yeni birbirlerini anlıyorlar, tanıyorlar. Bu sıkıntıların içinde son 5 maçta dördüncü galibiyetini aldık. Dünyanın hangi liginde oynarsanız onayın istatiksel açısından bu önemli bir gerçektir. Kasımpaşa hem Sivas karşısında alınan 6 puan bize katkı sağladı. Puan sıralamasında her geçen gün üstlere çıkmamız futbolcuların özgüveni arttıracak. Oyun kalitemizde bu doğrultuda artacaktır. Taraftarımız maçın başından sonuna kadar takımı yürekten destekledi. Oyun içinde kaldı. Futbol dışına çıkmadı. Onların desteği futbolcuları itti. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Hafta sonu maç yok ara var. Milli takımda çok oyuncu var. Bu dönem yoğun geçti. Yarın antrenman yapacağız. Sonra pazartesiye kadar izin verip Beşiktaş hazırlıklarına başlayacağız. Sivas iyi bir takım. İçindeki durumdan kurtulmak istiyorlar. Antrenör değişikliği takımın motivasyonunu arttırdığını gördük. Çok kolay maç olmadı ama 3 puan için mutluyuz."
Sağlam bir soru üzerine, "Sivok sarı kart cezalısı. Beşiktaş maçında yok. Serdar’ın adelesinde sertleşme var. Sanıyorum sorun olmaz. Dany’nin tedavisini hızlandırıp takıma girmesi için çalışacağız" açıklamasını yaptı.
OKAN BURUK: İYİ FUTBOL SONUÇA YANSIMADI
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Bursaspor’a pozisyon vermediklerini söyledi. Buruk, "2 gün önce iş başına gelip böyle bir maça çıkmak zordu. Takımımız İlk 9 haftada oyun olarak etkili olmasına karşın sonuç yoktu. Bugün farklı sonuç bekliyorduk. İlk yarı net pozisyon yakaladık. Golü bulsak maç farklı olabilirdi. İkinci yarı dengeli geçti. Yediğimiz gol öncesi girdiğimiz pozisyon var. Rakibe genelde pozisyon vermedik. Yediğimiz gole kadar Bursaspor’un pozisyonu yoktu. Çıkarken kaptırılan top, sonrasında savunmamız dengesiz yakalandı. İyi oyun oynadık. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Kadro sıkıntılarımız var. Devre arasına kadar puanları almak istiyoruz. Bundan sonraki maçlarda futbolcularımız iyi oyunun karşılığını alacaklardır. İstatiklerde çok üstünüz ama puan alamadık" diye konuştu.