Samsun'da okul alışverişine çıkan veliler, çanta, kırtasiye, forma ve ayakkabı fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi. Samsun Medya Grubu ekipleri Fatih Sultan Mehmet caddesinde çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe çıkan velilerin nabzını tuttu. Öğrenci velileri her şeyin ateş pahası olduğunu söyledi.

'YETİŞEMİYORUZ'

Ertan BÜYÜKKAL: Bir çanta alacağız 300 lira. Her şey ateş pahası nasıl alacağız bilemiyorum. Fiyatlar çok yüksek. Bir çocuğun okula başlaması 2 bin lira. Bütçemiz ise 500 lira. Yetişemiyoruz, alamıyoruz. Servis ücretini nasıl vereceğiz onu da bilmiyoruz.

'HER ŞEY ÇOK PAHALI'

Meryem KAYA: Okulum eve yakın değil. Servis ücretleri pahalı olduğu için okula yürüyerek gidiyorum. Öğle arası eve gelemiyorum okulda oluyorum. Zorlanıyorum, kışın daha çok zorlanıyorum. Okul alışverişini hala yapamadık. Çok pahalı her şey.

'KENDİMİZDEN KISIYORUZ'

Ramazan BAHAR: Okul kıyafetleri, anaokulu eşofmanları bakıyoruz. Ancak fiyatlar çok yüksek. Servis ile çocukları okula göndereceğiz. Kendimizden kısıp çocuklar için bütçe ayıracağız. Fiyatlar şu an çok yüksek, ama belli bir bütçemiz yok.

'BÜTÇE AYIRAMADIK'

Kadriye ALTINIŞIK: Okul heyecanı güzel ama ekonomi iyi değil. Fiyatlar çok fena. Geçen yıl 4 buçuk 5 liraya aldığımız defter bugün 14 lira. Servise ayırdığımız bir bütçemiz yok. Bir yerlerden kısıp vereceğiz. 

'BÜTÇEMİZ YETMİYOR'

Erkan KARAKAYA: Fiyatlar yüksek. Bir penye 150 lira. Sadece okulun amblemi var diye. Fiyatlar artmış durumda. Allah yardımcımız olsun. Kırtasiye ihtiyaçlarını henüz almadık bile. Bin lira bütçe ayırdım ama yetmiyor." 

'3 ÇOCUK OKUTUYORUM'

Mehmet ÖZDEMİR: Gücümüzün yettiği kadar alacağız. Üç çocuk için 4 bin lirayı gözden çıkarttık. Servis ücretleri 400 liradan başlamış. Ne yapacağız bilemiyorum. Geçen yıl servis ücreti 150 liraydı.

'YETER Kİ PARA OLSUN'

Murat ÜNAL: Okul alışverişi biraz maliyetli fakat çocuklar için yapacak bir şey yok. Her bütçeye uygun ürün var yeter ki para olsun.

'MAAŞIMI ÇOCUKLARIMA HARCIYORUM'

Uğur YILDIRIM: İki çocuğum var okula gidiyorlar. Kırtasiye, okul kıyafetleri ihtiyaçları var. Onları almaya çalışacağız. Maaşım çocukların okul ihtiyaçlarına gidiyor. Çocukların okul masraflarını çıkarabilmek için iki aydır tüm masrafları kıstık.

Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.