Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda yaşayan çocukları, 2016-2017 eğitim öğretim yılında gösterdikleri başarıdan dolayı Eskişehir gezisi ile ödüllendirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sevgi Evleri’nde yaşayan çocukların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak ve karne sevinçlerini paylaşabilmek amacıyla Eskişehir’de 3 günlük bir tatil programı düzenledi. Çocuklar, program kapsamında 8, 9 ve 10 Temmuz tarihlerinde kentin tarihi ve turistik yerlerini gezip-görme şansı buldu.

7 Temmuz Cuma gecesi akşam saat 21.00’de Mersin’den hareket eden çocuklar, 8 Temmuz Cumartesi sabahı Eskişehir’de oldu. Çocuklar ilk etapta Haller Gençlik Merkezi, Akvaryum Göl ve Kent Parkı’nı gezdi, ardından Kurşunlu Camii ve Külliyesini, Lüle Taşı Müzesi ve Atlıhan Lületaşı Çarşısını, Cumhuriyet Tarihi Müzesini ve Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesini görme fırsatı buldu.

Atatürk’ün çeşitli dönemlerini yansıtan heykellerini, Atatürk’ün ailesinin yanı sıra yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykellerini gören çocuklar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, aynı zamanda Eskişehir’in ve Türkiye’nin tarihinden kesitleri de görebildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde şehir dışına çıkarak Eskişehir’deki tarihi ve turistik yerleri görme imkânı bulan çocuklar, geziden büyük keyif aldıklarını söyleyerek, Mersin Büyükşehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler.