Bilecik'in Söğüt ilçesinde Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde askerler tarafından ''saygı nöbeti'' tutulmaya başlandı. 

Bilecik Valiliğince hazırlanan proje kapsamında, ilk defa başlatılan "saygı nöbeti'', alp kıyafetli askerler tarafından seremoniyle uygulandı.

Nöbet ve seremonide Valilikçe  temin edilen alp kıyafetleri, aksesuarlar ve tarihi misyona uygun malzemeler kullanıldı. Söğüt’te, "Türk  kültürünün yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması, ecdada saygı, samimiyet,  örf, adet ve geleneklerin yaşatılması" anlayışı kapsamında hazırlanan proje, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Vali Süleyman Elban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ertuğrul Gazi'ye  saygı ve askeri kişiliğine hürmet adına hayata geçirdikleri projeden duyduğu  mutluluğu dile getirdi.

365 gün boyunca tutulacak

Tarihi misyona uygun bir proje gerçekleştirdiklerini aktaran Elban,  şöyle konuştu:

"Askerlerimize alp kıyafetleri hazırlattık. Tarihimizi, geçmişimizi bu sayede gençlerimize aktarmış olacağız. Bugün itibarıyla saygı nöbeti projemiz  başlamış bulunmakta. Amacımız burada hem diriliş, kurtuluş ruhunun daha canlı  yaşatılması hem de gelen misafirlerimizin bu ruhu, tarihi duyguyu daha fazla  hissetmesi. Projemize destek olan başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Yaşar Güler'e teşekkürlerimi sunuyorum."

Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik 2. Jandarma Er  Eğitim Tugay Komutanlığı iş birliğiyle hazırlanan projede, Söğüt Jandarma  Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığındaki 9’u uzman çavuş, 4’ü erbaş ve er olmak  üzere 13 asker nöbet ve nöbet değişim töreninde görev yaptı.

 Askerler, Ertuğrul Gazi Türbesi'nde ''saygı nöbeti''ni yılın 365 günü  tutacak.