Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Er Doğan Acar, Denizli’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Teskere aldığı gün helikoptere bindiği esnada açılan ateş sonucu şehit düşen Jandarma Er Doğan Acar (21) için Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Akhan Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi şehidin cenazesi evin önüne getirildi. Burada kendisine bekleyen binlerce kişi şehit Doğan Acar’ı gözyaşlarıyla karşıladı. Evin önüne cenaze aracıyla getirilen şehidin cenazesi yaşanan izdihamdan dolayı indirilemedi. Bu sırada Doğan Acar’ın annesi, babası ve ağabeyi cenaze aracının içinde tabuta sarıldı. Tabuta sarılarak ağıt yakan aile üyelerini gören vatandaşlar da gözyaşlarına boğuldu. Doğan Acar ile aynı birlikte askerlik yapan silah arkadaşları Şahin Yeşilırmak ve Sadık Keskin de cenazeye katıldı. Doğan Acar’la 1 yıl boyunca silah arkadaşı olduklarını belirten askerler, “Doğan Acar çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Kendisiyle nöbet tuttuk, yemek yedik, sohbet ettik. Şehit haberini alınca çok üzüldük ve cenazesine katılmak istedik. Allah rahmet eylesin’’dediler.
Doğan Acar’ın cenazesi daha sonra evin yakınında bulunan Akhan Mezarlığı’na cenaze namazı kılınmak üzere götürüldü. Buradaki cenaze namazına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, aile yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.
Cenazenin getirilişinin ardından anne Fatma Acar, baba Mehmet Acar ve ağabey Şahin Acar ay-yıldıza sarılı tabuta sarılarak ağlamaya başladı. Aile üyelerini yakınları sakinleştirmeye çalışırken, kalabalık sık sık ‘ Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Yetki isteriz PKK’ya yeteriz’ sloganları attı.
Bakan Nihat Zeybekci şehit babasının elini bir an olsun bırakmazken cenaze namazını Denizli Müftüsü Mehmet Aşık kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Jandarma Er Doğan Acar Akhan Mezarlığı’na defnedildi.