MHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Arif Yıldız, uçuş eğitimi için kalkan savaş uçaklarının düşmesi nedeniyle 4 subayın şehit düşmesi, Türk milletinin yüreğini yaktığını söyledi.
Yıldız, 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağının düşmesi nedeniyle 4 subayın şehit düşmesinin Türk milletinin yüreklerini yaktığını söyledi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan MHP Malatya Milletvekili aday adayı Avukat Arif Yıldız, dün itibarıyla saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş uçakların Akçadağ İlçesi Ekinciler mevkiinde düştüğünü ve 4 subayın şehit olduğunu belirterek, “Acı veren ve dayanılmaz nitelikli kayıplarımıza neden olan bu hadisenin, her yönüyle aydınlatılması ve kuytuda kalan hususların açığa çıkarılması acilen sağlanmalıdır. Uçakların nasıl düştüğüyle ilgili akıllara öncelikle gelen; ihmal, pilotaj hatası, sabotaj veya saldırı seçenekleri üzerinde ayrıntılı olarak durulmalı ve kuşkular mutlaka giderilmelidir. Bu itibarla başlatılan adli ve idari soruşturma süreci hızla ve etkinlikle sürdürülerek sonuca ulaştırılmalıdır” dedi.
"ÜZÜCÜ OLAYIN NASIL CEREYAN ETTİĞİ NETLEŞTİRİLMELİ"
Talihsiz ve üzücü olayın nasıl ve ne şekilde cereyan ettiğinin netleştirilerek sorumluların ve varsa suçluların tespitinin yapılması gecikmeksizin yapılması gerektiğini belirten Yıldız, "Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine, Türk silahlı Kuvvetlerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.