Suriye’nin Şengal kentinde IŞİD ile yaşanan çatışmada hayatını kaybeden YPJ’li Berivan Çarçela kod adlı Ruken Çiftçi, memleketi Hakkari’de toprağa verildi.
2 Nisan 2014 tarihinde Şengal’de IŞİD’le girilen çatışmada iki arkadaşı ile birlikte hayatını kaybeden Hakkari nüfusuna kayıtlı Ruken Çiftçi’nin cenazesi; ailesi ve Meya-Der tarafından Habur Sınır Kapısı’nda alınarak Hakkari’ye getirildi. Sabah saatlerinde binlerce kişi tarafından Özgürlük Meydanı’nda karşılanan cenaze, Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirildi. Daha sonra buradan alınan cenaze binlerce kişinin katılımıyla yaklaşık 3 kilometre taşınarak defnedildi.
Kepenklerin kapalı olduğu kentte; HDP, DBP ve Meya-Der yetkilileri de olası olaylara karşı tedbir aldı. Cenaze törenine belediye eş başkanları, DBP, HDP eş başkanları, Meya-Der, Kurdi-Der, İHD, Barış Anneleri, STK temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.
Hakkari’de şehir içi taşımacılığı yapan minibüsler ise cenaze töreni sonrası ücretsiz yolcu taşıdı. Cenaze töreni olaysız bir şekilde sona erdi.