Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından hazırlanan, ’Olimpik Eğitim Projesi’ kapsamında Mersin’de öğrenciler bilinçlendirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Ali Katırcı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Oktar Tertemiz, Avrupa Olimpiyat Komitesi Kültür ve Eğitim Komisyonu üyesi Ömür Dugan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Vedat Yüksel katıldı. Burada konuşan Vali Yardımcısı Ali Katırcı, "İlimizde bu yıl 11. programımızı düzenliyoruz. Türkiye’de olimpiyat ruhu nedir, gençliğimiz gelecekten neler bekliyor, siz gençlerin iyi birer sporcu olmanız, iyi birer izleyici olmanız, iyi birer dinleyici olmanız ve her şeyden önemlisi toplumda iyi birer insan olmanız bizim için çok önemlidir. Ben bu projeyi düzenleyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi başkanına ve burada bulunan yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu programın hepiniz için verimli ve hayırlı olmasını temenni ediyor hepinizi gözlerinizden öpüyorum” dedi.
Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş ise “2013 Akdeniz Oyunları ile birlikte Türkiye’nin bugüne kadar herhangi bir yaz olimpiyat oyununa ev sahipliği yapamamasının sorunun önüne geçmiştir. Bu tür projelerle önümüzdeki dönemlerde spor alanında çok daha bilinçli bireylerin yetişmesine olanak sağlanabileceğini düşünüyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz adına bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Olimpiyat tarihi hakkında bilgilerin verildiği, örnek olimpik sporcuların spora başlama ve başarı öykülerinin anlatıldığı program da Sibel Yazgan Tel, çocuklara spora başlama, branş seçimi, profesyonel sporculuk, sağlıklı yaşam için spor, çevre koruma, fair-play, sporda şiddetin önlenmesi gibi konulardaki interaktif sunumlar gerçekleştirdi.
Etkinliğin sonunda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Vali Yardımcısı Ali Katırcı, Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ve Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş’a katkılarından dolayı plaket verildi.