Erdoğan'dan mezuniyet töreninde flaş açıklamalar

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar

Her alanda gençlerimizin başarı ve azmine ihtiyacımız var.

Türkiye, sahip olduğu en büyük gücü genç ve yetişmiş insan kaynağı olan bir ülkedir. Ülkemizin ilk tıp fakültesi olan bu çatıdan mezun olmak, öğrencilerimizin ömür boyu göğsünde taşıdığı bir ayrıcalık olacaktır.

ÇAPA TIP FAKÜLTESİ TAŞINIYOR

Çapa TIP Fakültesi'nde hem üniversite hem de Hastane olarak uygulamaya koyacağız. Yeni dönemde merkezde polikilinik hizmeti veriri olacak. Öğrencilerimiz Hasdal'da eğitim alacaklar

Hasdal'da 1100 dönüm bir araziyi tamamıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine veriyoruz. Tüm bölümler bir arada olacak. Adeta bizim şehir hastaneleri projesinin farklı bir türünü orada uygulamaya koyacağız. Yeni dönemde Çapa sadece poliklinik olarak hizmet verecek. Zira bizim artık ciddi sayıda doktora ve sağlık elemanlarına ihtiyacımız var.

Kısa zamanda bitip uygulamaya geçmiş olacağız.

İNGİLTERE'DEKİ SALDIRIYA KINAMA

Dün gece İngiltere'deki saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye halkı olarak İngiltere'nin acısını paylaşıyoruz.

SAĞLIKTA ÇOK BÜYÜK BİR ALT YAPI YATIRIMI BAŞLATTIK"

Sağlık son 14 yılda en büyük dönüşümün hayata geçtiği alanların başında geliyor. Eski Türkiye'de sağlık sektörü vatandaşın omzuna yeni sorunlar yüklüyordu. Rektörlerimize bir toplantıda söyledim: Devlet hastanelerinde doktorlarımız var. Ama bu doktorlarımızın kariyer yapma şansı yok. Ne için bunun önünü açmıyoruz dedim. YÖK başkanımız yanımızdaydı. Devlet hastanelerindeki doktorlarda doçent ve profesör olabilsin. Olur dediler. Hamdolsun bu süreç başlatıldı. Bunun yanında sağlıkta çok büyük bir alt yapı yatırımı başlattık. Şimdiye kadar 4 tane şehir hastanemizi hizmete açtık. Bu hastaneler ülkemizde sağlık sektörünün sembolü olacaktır. Bu hastaneler çevre ülkelere de hizmet verecektir. Bu bakımdan bugün mezun olan öğrencilerimizin hizmetlerine çok ihtiyacımız var.

Kaynak.Milşliyet