KASTAMONU (AA) - Türkiye Süper Enduro Şampiyonası'nın 3. ayağı, Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde düzenlenecek.

Suğla Yaylası'ndaki Motor ve Doğa Sporları Merkezi'nde 27-30 Temmuz'da gerçekleştirilecek Motor ve Doğa Sporları Festivali kapsamında ikinci ve üçüncü günlerde, Türkiye Süper Enduro Şampiyonası'nın 3. ayağı da yapılacak.

Festival kapsamında ayrıca motosiklet, ATV, UTV turları, motosikletle akrobasi gösterileri, sumo güreşi, paintball turnuvası, okçuluk, ip geçişi ve tırmanma, doğa yürüyüşü gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl festivalin üçüncüsünü gerçekleştireceklerini söyledi.

Festivale ilginin her geçen yıl arttığını belirten Civelek, "Festivalimizin bu yıl daha canlı geçeceğine inanıyorum. Ziyaretçilerimizin konaklama problemi bulunmuyor. Azdavay, Pınarbaşı ve Daday ilçelerimizde konaklama yapılabilecek. Doğa ve motorseverleri ilçemize bekliyorum." dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke de Süper Enduro Şampiyonası'nda 70'in üzerinde sporcunun yarışacağını dile getirdi.

İlçede yarışmaları üç yıldır düzenlediklerine işaret eden Akülke, "28-29 Temmuz tarihlerinde düzenleyeceğimiz şampiyonanın 3. ayağı, ilçede yapılan dördüncü yarış olacak. Motor ve Doğa Sporları Merkezi'ndeki pist, 23 figürden oluşan Türkiye'nin en zor ve en keyifli süper enduro parkurlarından biri." ifadesini kullandı.