Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, yaz saati uygulamasının 1 Nisan itibariyle başladığını söyledi.
Köksal yaptığı açıklamada, Sivas’ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârların geç saatlerle kadar işyerlerini açık tutmaları yönündeki taleplerinin belediye meclisinde değerlendirilerek belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren işyerlerinin açılış kapanış saatlerinin yeniden belirlendiğini ifade etti.
Özellikle yaz sezonu ile birlikte esnaf ve sanatkarların işyerlerinde bir canlılık oluştuğunu vurgulayan Köksal, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmeliğe göre belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren umuma açık ve istirahat eğlence yerlerinin saatlerinin yeniden belirlenerek uygulamaya geçildiğini dile getirdi.
Belediye encümeninden çıkan karar doğrultusunda otel, motel, pansiyon, kamping ve konaklara yerleri 24 saat açık olacak. İnternet salonu, kahvehane, gazino, diskotek, taverna, pavyon, meyhane, bar, birahane, ve içkili yerler Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında saat 24.00’a kadar, Nisan,Mayıs, Haziran ,Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında saat 02.00’de kapanacaktır.
Düğün salonları, sinema, elektronik oyun yerleri, lunapark ve sirkler ise saat 24.00’a kadar hizmet verebilecektir.