Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, aralıklarla devam edecek kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.
Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklama şöyle: “Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve 19.02.2015 günü etkisini artırması beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 19.02.2015 günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır.”
Kocaeli Valiliği, “Yağan kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturulacağı güçlükler göz önünde bulundurulmalıdır. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmasınlar. Trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uysunlar. Görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları ve resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri gerekir” uyarısında bulundu.