AK Parti Bartın eski İl Başkanı Yaşar Arslan 7 Haziran 2015’te yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı başvurusu yaptı.
AK Parti Eski İl Başkanı Yaşar Arslan aday adaylığı müracaat evraklarını İl Başkanı Hüseyin Manav’a teslim etti. AK Parti Bartın İl Başkanlığı binasında yapılan adaylık başvurusu programına katılımın yoğun olduğu görüldü.
Arslan’ın başvurusuna, İl Başkanı Hüseyin Manav, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüp Ustaoğlu Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Ağdacı, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, İl Genel Meclis Üyesi Murat Erfındık, Belediye Meclis Üyesi Cahit Kemik, Teşkilat Başkanı Yusuf Ziya Aldatmaz, Seçim İşleri Başkanı Recep Regaip Bayraktar, Sosyal İşler Başkanı Sanem Çöme, Yerel Yönetimler Başkanı S.Dinçer Çavuşoğlu, Ekonomik İşler Başkanı Uğur Yılmaz, Halkla İlişkiler Başkanı Mustafa Zengin, Ak Parti eski İl Başkan Yardımcısı Ramazan Çeliker, ilçe ve belde başkanları katıldı.
7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, “Aday adaylığı müracaatları 11 Şubat tarihinde başlamıştı. Bugün de görevi devir aldığımız Yaşar Arslan’ın adaylık başvurusunu almak için burada toplandık. Ben hepinize hoş geldiniz derken Yaşar Arslan’a hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.
Ak evraklarını İl Başkanı Manav’a teslim eden Yaşar Arslan ise, “Çok değerli dava arkadaşlarım. Ben 1964 Kirsinler Köyü doğumluyum, Bartınlıyım. AK Partiyle yolumuz 9 Mayıs 2009 tarihinde kesişti. Ben buradan o zamanın İl Başkanı Yakup Ulupınar’a teşekkür etmek istiyorum. 2009 dan bugüne kadar gönüllülük esasına dayalı AK Parti’ye hizmet etmeye çalıştım. Ben emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Rabbim benden bu canı alana kadar ben bu davanın eriyim. Görevim ne olursa olsun AK Partiye hizmet etmeye devam edeceğim” dedi. Yaşar Arslan daha sonra partililer ve vatandaşlarla tek tek tokalaştı.