Mersin Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye ile imzaladığı protokol kapsamında, ‘Çocuk Dostu Şehirler Projesi’ni hayata geçiriyor.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, imzalanan protokol çerçevesinde çocuk dostu politikalar, programlar geliştirilmesi ve çocuk dostu mekanlar oluşturulması amacıyla çalışmalara başlandı. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin yerel düzeydeki uygulaması olan proje ile Mersin, ‘çocuk dostu şehri’ olacak.
Çalışmalar kapsamında, UNICEF Sosyal Politika Sorumlusu Iraz Soyalp ve Çocuk Dostu Şehirler Projesi Yerel Koordinatörü Elif Kalan tarafından “Çocuk Dostu Şehirler Projesi”nin eğitim semineri verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ( TEGV) ve Sosyal Hizmetler Politikalar Genel Müdürlüğü’nden 25 genç gönüllünün katılımıyla düzenlenen seminer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
2014-2015 yıllarında 10 ilde uygulanacak olan projeyle çocukların ihtiyaçlarına yönelik politikalar, programlar tasarlamak ve bu süreci denetlemek amacıyla farklı kentsel alanlardaki çocukların ihtiyaçlarının belirlenmesi, ayrıca çocukların oyun ve gelişim haklarına erişimlerini sağlamak için kentsel alanlarda çocuk dostu mekanlar yapılması amaçlanıyor.
Projeye ilişkin açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu tür sosyal projelere her zaman destek vereceklerini belirterek, Mersin merkezdeki 4 ilçede başlatılan bu sosyal projelerin önümüzdeki süreçte bütün ilçeleri kapsayacağını kaydetti.