Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesinin düzenlediği ve Çanakkale Savaşlarının son gazisi olan Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz’ın arşivindeki savaş anıları temalı fotoğraflardan oluşan sergi, Fakültenin Spor Salonunda, 18 Şubat 2015 tarihinde açıldı. Açılış öncesinde Araştırmacı ve Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi.
Etkinliklere Eğitim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Ali Azar, Dnz. İkm. Albay Levent Doğan, Karadeniz Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Turgut Kaçmaz öğrencilerin öğrencilerden gördüğü yoğun ilgi karşısında duygu dolu anlar yaşadı.
Kaçmaz’ın söyleşisi sırasında öğrencilerin seslendirdiği şiirler programa ayrı bir renk kattı. Programda ayrıca Turkuaz Sanat Topluluğundan Cihangir Bilgin kahramanlık türküleri seslendirdi. Dinletinin ardından açılışı gerçekleştirilen sergiyi davetliler ve öğrenciler Kaçmaz’ın açıklamaları eşliğinde gezdiler.
Dekan vekili Prof. Dr. Ali Azar, etkinliğin düzenlenmesindeki katkıları dolayısıyla Turgut Kaçmaz’a bir teşekkür belgesi takdim etti. Dekan Azar’ın, Turgut Kaçmaz’ın babası Gazi Hüseyin Kaçmaz ile çekilmiş ve bugün arşivinde bulunmayan bir fotoğrafı armağan etmesi Kaçmaz’ı duygulandırdı.
Program sonunda öğrencilere, Çanakkale’de savaşan askerlerimizin bir günlük öğünü olan kırık buğday çorbası ikram edildi.