Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 5’cisi düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Hemşehri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşması”na Gaziantep’te ikamet eden hemşehri derneklerinin katılımı yoğun oldu.
Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Gaziantep’e yerleşen değişik il ve ilçelerin insanları, yılda bir kez düzenlenen hemşehri dernekleri festivalinde yörelerine ait kültürleri tanıtma fırsatı buluyor. Bu sene 41 derneğin kendini ve yöresini tanıtmak için müracaat ettiği festivalde ilginç görüntüler de yaşanıyor.
Bazı dernekler yöresine ait gıda ürünlerini tanıtırken, bazıları özel yetiştirilen hayvanlarını, bazıları ise yöresel kıyafetlerini sergiliyor. Her geçen sene katılımın artarak devam ettiği festivalde, ücretsiz konserler de düzenleniyor.
Vatandaşların ilgi gösterdiği festivalde birbirinden renkli görüntüler ve lezzet tatları görücüye çıkıyor. Festivalde yöresel tatlar, el sanatları, kültürel faaliyetler, her yörenin kendine has kıyafetleri, gıda çeşitleri, kültür ve sanat adına önemli görülen ürünleri stantlarda sergilendi. Tanıtımı ve görselliği yapılan ürünlerin aynı zamanda satışı da yapılıyor.