Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun eğitimde 81. il içerisinde 60. sıradan 55. sıraya yükseldiğini belirterek, “Eğer biraz daha ilgilenirsek 3-5 sıra daha yükseliriz. Hedefimiz ilk 10” dedi.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Engin Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan ile birlikte Altınordu’nun Selimiye Mahallesi’nde bulunan 1.5 yıl önce 2.2 milyon liraya kamulaştırılan ve 8.5 dönümlük arazi üzerinde 32 derslik, 450 kişilik kapalı spor salonu ve 200 kişilik pansiyonun yer alacağı okul inşaatında incelemelerde bulundu.
Söz konusu eğitim tesisinin modern binası, yurdu, kapalı spor salonu, laboratuvar ve imkanlarıyla prestijli bir proje olduğunu ve bir sonraki eğitim-öğretim dönemine yetişeceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Eğitim kurumlarımız ve öğretmenlerimizle yaptığımız moral ve motivasyonu artırıcı çalışmalar, çabalar kısa sürede meyvesini verdi. Eğitimde 60. sıralardan 55. sıralara kadar indik. Türkiye genelinde eğitimle biraz daha ilgilenirsek 3-5 sıra daha düşer. Hedefimiz ilk on, ilk 5 ve ilk 3 olarak devam eder. Ordu insanı zeki, çalışkan. Bu tür eğitim kurumları da yapıldıkça hiçbir mazeretimiz kalmıyor. İş, bize, öğretmenlerimize, velilere ve öğrencilere kalıyor, onlara da moral-motivasyon veriyoruz” diye konuştu.