Konya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 4’üncü kısım genişleme alanında ilk fabrika üretime başladı.
Bölgede üretime başlayan firmayı ziyaret eden Konya Valisi Muammer Erol ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü firma yöneticilerini tebrik ederek plaket verdi.
Gıda makineleri üreten firmanın genel müdürü Mustafa Er’e plaket takdim ederek tebriklerini ileten Vali Muammer Erol ile Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, fabrikayı gezdi ve genel müdür Mustafa Er’den bilgi aldı. Yatırımın Konya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Vali Muammer Erol, Konya’da yatırımların artmasının memnuniyet verici olduğunu, bu yatırımların şehrin büyümesine önemli katkılarda bulunacağını ifade etti.
“BÖLGEDEKİ YATIRIMLAR HEYECANLANDIRIYOR”
KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ise, 4. kısım genişleme alanında hızla ilerleyen yatırımların kendilerini Konya’nın geleceği için son derece heyecanlandırdığını söyledi. Bölgede yatırım yaparak, üretime başlayan ilk firmanın yöneticilerini tebrik eden Başkan Kütükcü, “Genç mühendis arkadaşlarımızın başarısını, tesislerini bir öncekine göre üç kat büyüttüklerini görmek bizleri son derece memnun etti. Başarılarının devamını diliyoruz. Üretimin gücüyle büyüyen Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne, güvenerek bölgemize yatırım yaptıkları için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Kütükcü, makine imalatı yapan firmanın Konya’nın ihracatına pozitif katkılarda bulunduğunu da vurgulayarak, Konyalı firmaların başarı hikayelerinin artmasını temenni etti.
“RUHSAT ALMAYAN SANAYİCİ YOK”
Konuşmasında 4 milyon metrekareden oluşan 4’üncü genişleme alanında sanayicilere 105 sanayi parselinin tahsis edildiğini hatırlatan Başkan Kütükcü, 2.5 yıl içerisinde bölgedeki yatırımların tamamının üretime geçeceğini bildirdi. Kütükcü, “Sanayicilerimiz 105 parselin 73’ünde yatırım yapmak için inşaat ruhsatlarını alarak çalışmalara başladılar. Şu ana kadar ruhsat süresi içerisinde ruhsatını almamış bir tane sanayicimiz yok. 4’üncü genişleme bölgesindeki yatırımlar bizi Konya’nın geleceği için heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.