Özgecan Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek isteyen Denizlili minibüsçüler, kız öğrencileri bir günlüğüne ücretsiz taşıdı.
Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili eylemler devam ediyor. Tüm Türkiye’yi etkileyen olaya Denizlili minibüsçüler de kayıtsız kalmadı. Yaşanan olayı protesto etmek isteyen Denizlili minibüsçüler kız öğrenciler bir gün boyunca ücretsiz taşıma kararı aldı. Bu kararlarını minibüsün camına ‘Özgecan kızımızın anısına bugün kız öğrencilerimiz ücretsiz binebilir’ yazan esnaflar yaşanan bu olay ile ilgili bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
Fakülte Çamlık minibüs hattında çalışan Şoför Cevdet Biçek, "Türkiye’deki bu vahim olayı bizleri çok üzdü. Minibüsçü esnafı olarak bu olayı kınamak maksadıyla tüm şoförler olarak kız öğrencilerimizi ücretsiz taşıma kararı aldık. Tek temennimiz bu ve buna benzer olayların bir daha yaşanmamasıdır. Kız öğrenciler de bu yaptığımızı çok olumlu karşıladı. Temsili olarak böyle bir şey yapmak istedik zaten. Keşke yaşanmasaydı da herkes dersinde işinde gücünde olsaydı" dedi.
Pınar Türk isimli bir öğrenci ise kendisinin Mersinli olduğunu kaydederek, "Bu olayın Mersin’de yaşanması beni çok derinden etkiledi. Bir daha Mersin’de minibüse binebilir miyim bilmiyorum. Keşke bu yapılan uygulamayı herkes yapabilse, bu duyarlılığı gösterebilse.Yaşanan acı olay bir daha yaşanmaz inşallah. Bu uygulamayı düşünenlere teşekkür ederiz" dedi.