İzmir’in Torbalı ilçesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Geçtiğimiz günlerde Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesine başlanan Torbalı ilçesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının da temeli atıldı. Torbalı Belediyesi’nin tahsis ettiği arsa üzerine yapılacak binanın temel atma törenine, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar ve SGK İlçe Müdürü Kadriye Ay katıldı.
Bin 681 metrekarelik alanda bodrum ve zemin kat dahil olmak üzere 5 katlı modern hizmet binasının temel atma töreni öncesinde, Torbalı İlçe Müftüsü Semih Keskin dua ederek, kurbanlar kesildi. Binanın yapım maliyetinin 1 milyar 937 milyon 445 bin TL olduğu öğrenilirken, protokol üyeleri harç butonuna hep birlikte basarak inşaata start verdi.
İlçe adına çok güzel gelişmelerin olduğunu ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı hızlı büyüyen, neredeyse Ege Bölgesinde ön sıralarda yer alan bir ilçe. Her konuda liderliği kimseye bırakmaz. Dolayısıyla bu hızlı büyümenin getirdiği ihtiyaçlar da büyümekte. Bir yatırımı yapmak ve başlatmak kolay değil. Sıkıntılı süreçler olmakta, muhalefet edenler çıkmakta. Bunları el birliği ile aştık. Allah’a şükür bugün Torbalı’ya bağımsız bir SGK binası kazandırmanın temelini atıyoruz. Son bir yıl içinde Torbalı’ya 250 yataklı devlet hastanesi kazandırdık. Bu da çok kolay olmadı. Yaklaşık 10 yıllık bir mücadele sonrası hastane temelini attık. Bağımsız bir diş hastanesi açtık. Nasip olursa, 20 gün sonra Torbalı çok güzel bir huzur evine kavuşacak. Bu hizmet binasının hayırlı olmasını, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.