30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin’in Bozyazı ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Bozyazı’daki 30 Ağustos kutlamaları, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Kaymakam Hayatı Taşdan ve Belediye Başkanı Mehmet Ballı’nın Atatürk Anıtına çelenk koymalarıyla başlayan tören Sahil Güvenlik Komutan Vekili Üsteğmen Murat Çetin’in, günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Çetin, 30 Ağustos 1922’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında, Dumlupınar’da kazanılan eşsiz zaferin, Kurtuluş Savaşı’nın en önemli bölümü olduğunu söyledi. “Başkomutanımız Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız büyük zaferin 95. yıldönümü, yüce Türk ulusuna ve onun kahraman ordusuna kutlu olsun” diyen Çetin, “Türk tarihinin en önemli zaferlerinden birisi olarak kabul edilen 30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun amacına ulaşmak için göstermiş olduğu kararlığın da bir ifadesidir. Muhabere meydanlarında kazanılan bu zafer, tüm dünyanın gözlerini kamaştırmış ve mazlum uluslara da örnek teşkil etmiştir" dedi.

Atatürk’ün, ‘Bir millet ki, siyasi terbiyesinde, sosyal terbiyesinde, vatan sevgisinde noksan vardır, öyleyse bu millet egemenliğini lüzumu derecede kuvvetle elinde tutamaz’ sözünü hatırlatan Çetin, "Bu duygu ve düşüncelerle, bütün bu başarının mimarı, ulusumuzun ebedi önderi, büyük Komutan Atatürk başta olmak üzere, bu eşsiz zaferin elde edilmesinde emeği geçen yüce milletimizin isimsiz kahramanlarını, vatanı ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken, kahraman gazilerimizin, kolluk kuvveti personelimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve Türk halkının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarım” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, Kaymakam Taşdan’ın Atatürk Anıtı önünde asker ve gazilerle çektirdiği toplu fotoğraf ile sona erdi. Bozyazı Öğretmenevi’nde yapılan törende ise Kaymakam Taşdan, tebrikleri kabul etti.