Kastamonu’da 4 haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 2 bin 600 kısa dönem askerler, yemin etti.
Kastamonu Gölköy 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığında 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 359. kısa dönem askerler, düzenlenen törenle yemin ettiler.
Yemin töreninin ardından, eğitimlerinde başarılı olan askerlerle alilerine, Vali Vekili Aytekin Yılmaz, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Metin Çelik ile Belediye Başkan Vekili Eşref Can tarafından ödülleri verildi.
Törende konuşan Kastamonu Gölköy 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı J. Kd. Albay Erhan Vural, askerliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek, bu yüzden ailelere evlatlarıyla gurur duymaları gerektiğini söyledi.
Program, 359. Kısa Dönem Askerler adına yaş kütüğüne plaket çakılması ile devam etti. Jandarma Marşının okunması ve kısa dönem askerlerin bando eşliğinde tören geçişi ile tören son buldu.
Kısa dönem askerlerin yemin töreninde her zaman olduğu gibi yine duygu dolu anlar yaşandı. Asker yakınları geçiş töreni esnasında gözyaşlarını tutamazken, törenin ardından kısa dönem erler ve asker aileleri birbirleriyle hasret giderdi.