Sokağın gündemini tutan Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi, zaman zaman özellikle çocuk istismarı ve vatan hainleri için gündeme gelen idam cezasını Samsunlulara sordu. Taciz olaylarının ve çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarının sadece ceza hukuku tedbirleriyle çözülemeyeceğini belirten Samsunlular, vatan hainleri için de idam getirilmesini istedi.

CEZALARI YETERLİ BULUYORUM
Kamil ERDEM: İdam yasası geri gelmemeli. Şu an verilen cezaları yeterli buluyorum. O yüzden idam yasası geri gelmemeli. Allah bile insanlara fikrini, yaşam şeklini değiştirmesi için bir şans veriyor. Herkes cezasını çekiyor. Kişisel olarak düşüncem bundan yana. 

İDAM GERİ GELMELİ
Murat ÖRSAL: Tabi ki idam geri gelmeli. Herkes saygılı olmalı ve adalete kanuna uymalı. Türkiye’de belirli başlı işlenen önemli suçlara özellikle idam gelmeli. Ayrıca işlenen suçlara göre verilen cezaları da yeterli bulmuyorum.

SUÇLAR TEKRARLANMAMALI
Kenan ŞENAN: Geri gelmeli çünkü inşalar suç işleyip çok az ceza alıyor ve tekrardan aynı suçu işliyor. Bu nedenle verilen cezaları uygun bulmuyorum. İdam yasasının da geri gelmesini istiyorum. Özellikle cinayet işleyenlere, cinsel istismarda bulunan şahıslara gelmeli ki  bu suçlar tekrarlamamalı.

AĞIR CEZA HER GÜN ÖLDÜRÜR
Fahri ÇAMUR: Bence idam yasası geri gelmemeli. İdam çağdışı bir davranış. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu uygulama yok, Türkiye’de neden olsun. Ağırlaştırılmış cezaların idamdan daha da ağır olduğunu düşünüyorum. İdam bir kere, ağırlaştırılmış ceza her gün öldürür. O yüzden idam yasası geri gelmesin.

CEZALAR YETERSİZ
Şaban BEYKOÇ:  İdamın iyi bir şey olarak görüyorum ve geri gelmesini istiyorum.  Çünkü dışarıda rahatlıkla kimse dolaşamıyor. Özellikle cinsel istismarın çok olduğu bu dönemde alınan cezaları çok yetersiz buluyorum. İçeriden çıkınca tekrar aynı suç işleniyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde Atatürk idamı koymuş, bunun da olması lazım. 

SUÇLARA ÇÖZÜM OLUR
Ayşe ÖZKAN: Şu an verilen cezaları yeterli bulmuyorum. Ben 65 yaşındayım dışarıda rahatlıkla dolaşamıyorum. Genç kızlarımız da sokaklarda yürüyemez hale geldi. Rahatlıkla hareket edemiyoruz. Bunun için yapılan hiçbiri yeterli görmüyorum. Eğer idam yasası geri gelirse, bu sorunlara çözüm olabilir.

İSTİSMARCILAR İDAM EDİLMELİ
Mustafa YILMAZ:  İdam yasasının gelmesini istiyorum. Çünkü günümüzde işlenen ağır suçlara verilen cezaları yeterli bulmuyorum. Özellikle çocuk istismarcılarına gelmeli ki bu suçlar tekrarlanmamalı. 

EN KISA ZAMANDA GELMELİ
Mehmet ÖZTÜRK: En kısa zamanda ve en kısa yol ile idam yasası gelmeli. İçerdeki mahkûmların çoğuna da bu yasa uygulanmalı. 

SOKAĞA GÜVENLE ÇIKAMIYORUZ
Ahmet ÇEBİ: Bence idam yasası geri gelmeli. Özellikle işlenen çocuk istismarlarına gelmeli ki suçlar tekrarlanmasın. Biz de güvenle çocuklarımızı sokağa çıkaralım. 

VATAN HAİNLERİ ASILMALI
Ali MEMİŞ: Vatan hainlerine ve çocuk istismarcılarına özellikle idam yasası geri gelmeli. Başka türlü bu suçların önüne geçilebileceğini düşünmüyorum. Yasaları yeterli bulmuyorum. Yeterli olsaydı zaten bu olaylar tekrarlanmazdı.