Aliağa Belediyesi’nin “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” etkinlikleri kapsamında sahne alan ünlü komedyen ve karikatürist Alpay Erdem, kendi hayatından kesitleri anlattığı stand-up gösterisi ile Aliağalıları kahkahaya boğdu.

Türkiye’nin en sevilen komedyenlerinden Alpay Erdem, Aliağa Belediyesi’nin “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” kutlama etkinlikleri çerçevesinde “Laheyya” adlı gösterisiyle Aliağa’ya geldi. Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde sahne alan Alpay Erdem, günlük hayata dair ilginç tespitlerini komedi ile birleştirerek hayranlarına keyifli bir gece yaşattı. Alpay Erdem, ilk kez stand-up gösterisi ile geldiği Aliağa’da izleyicilerin beğenisini kazandı. Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, yaklaşık 1,5 saat süren gösteri sonunda komedyen Alpay Erdem ve Barbaros Uzuner’e teşekkür çiçeği takdim etti.

“Hayatımızın en güzel günlerinden birini yaşadık”

Aliağa halkının mizaha yatkın bir karakteri olduğunu belirten komedyen Alpay Erdem, gösteri sonunda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Aliağa’da hayatımızın en güzel günlerinden birini yaşadık. Bu gösteri öncesinde Aliağa’da mahkum kardeşlerimiz için de bir oyun sahneledik. Onlarla kaynaştık. Onları bir nebze de olsa güldürebildiğimizi düşünüyorum. Bu bizim için çok önemliydi. Bu akşam da çok güzel bir gösteri oldu. Mizah duygusu iyi olan bir seyirci karşısında gösteri yapmak bizi de rahatlattı. Çok eğlendim. Bu oyunu organize eden başta Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

Vatandaşlar gösteri sonunda ünlü komedyen Alpay Erdem ile bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kutlamalar devam edecek

“27 Mart Dünya Tiyatro Günü” kutlama etkinlikleri Alpay Erdem’in stand-up gösterisiyle de sınırlı kalmıyor. Kutlamalar 27 Mart Salı günü saat 20.30’da Uygur Sanat Tiyatrosu’nun “Akidezadeler-Bir Tatlı Huzur” isimli tiyatro oyunu ile devam edecek. Türk tiyatrosunun unutulmaz ismi Nejat Uygur’un yazdığı, yönetmenliğini ise Süha Uygur’un yaptığı oyunda; Cengiz Küçükayvaz, Somer Karvan, Seher Terzi, Kirkor Dinçkayıkçı, Burcu Tuna, Güray Yazıcı, Deniz Yılmaz ve Orçun Tansoylu gibi tiyatronun önemli isimleri yer alıyor.

Oyun öncesi saat 19.00’da Cengiz Küçükayvaz, Somer Karvan, Burcu Tuna ve Kirkor Dinçkayıkçı’nın konuşmacı olarak katılacağı “Ustalara Saygı” söyleşisi gerçekleştirilecek.