Türk siyasi hayatın­da belli aralıklarla darbelerin yaşan­dığına tanık olduk. Fakat 15 Temmuz darbe kalkışması çok başka bir saldırıydı. Bu bağlamda 15 Temmuz'u nasıl değerlendir­mek gerekir?

15 Temmuz hain FETÖ'cü cuntanın sıradan bir darbe giri­şimi değil bir işgal harekatıdır. Bunun da ötesinde bir iç savaş çıkarma projesidir. Zaman ilerledikçe, darbe girişiminin ayrıntıları ortaya çıktıkça bu dediğim daha iyi anlaşılacak.

15 TEMMUZ İŞGAL HAREKATIDIR
Neden işgal ve iş savaş denemesidir?

Çünkü darbenin hedefi Cumhurbaşkanımız Recep Tay­yip Erdoğan'dı. Allah korusun darbenin başarılı olması duru­munda ise milyonlar sokaklara inecekti. On binlerce insan ha­yatını kaybedecekti. Binlerce insanın kanı üzerinde bir darbe yönetimi oturamayacaktı. So­nuçta Türkiye NATO'nun ikinci büyük kara ordusuna sahip. AB'den tam üyelik için gün sayıyor. Yani darbenin hiçbir gerekçesi, sebebi yoktu.

Peki FETÖ'cü cunta neden bunu denedi?
İzninizle devam edeyim. Cunta yönetimi idareye el ko­yabilmiş olsaydı. İstanbul'dan veya Yozgat'tan asker ve gönüllülerden oluşan bir ordu yola çıkacak ve 'Ankara'daki Darbe hükümetini tanımı­yoruz. Meşru değildir' deyip Suriye ve Irak'ta olduğu gibi çatışmalar başlayacaktı. Darbe yanlısı askerler ve kamu görev­lileri, seçilmiş hükümet yanlısı insanlar çatışacaktı. Darbeciler ülkeyi etnik ve mezhep savaşı­na sürükleyecekti.

GÜNEYDOĞU'YU BÖLMEK İSTİYORLARDI
İnsan bunu düşünmek bile istemiyor! Peki neden başarılı olamadı?


Evet maalesef hain FETÖ'cü cuntanın amacı ülkeyi iç sava­şa sürükleyip, emperyalistlerin işgaline hazır hale getirmekti. Böylece Güneydoğu'yu böle­ceklerdi.

Önce Allah'ın takdiri ve dua­lar sayesinde darbe başarılı ola­madı. Sonra milletimizin asil ruhu ayağa kalktı ve meydan­lara inip liderine sahip çıktı. En önemli sebeplerden biri de Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara çağırmasıydı.

Yeni Şafak